Framtiden

 
Äntligen har jag fått en hum av vad jag vill ägna mig åt åren efter studenten, hoppas jag! Helst skulle jag vilja att tiden stod stilla just nu så att jag hann tänka... Hur som helst kommer jag nog befinna mig i Skåne till hösten, hoppas på utbildning men om jag inte skulle komma in så kommer jag ta mitt pick och pack och åka ner dit och jobba om jag skulle hitta något intressant.
 
Det jag ska söka till är Hippologprogrammet. Det första går utbidningen i Flyinge och det andra året läser man i Strömsholm. Det sista året är det valfritt var man vill slutföra sin utbildning. Egentligen vet jag inte vad jag kommer göra när dessa tre år av avklarade, men hur som helst kommer jag ha en utbildning som kommer att hjälpa mig i framtiden.
 
Det man kan bli är till exempel ridlärare, egen företagare, hästutbildare och beridare. Det som är bra att det öppnar dörrar till vad du än vill bli inom hästnäringen! Valet är upp till en själv. Jag hoppas på att kunna få möjligheten att jobba utomlands efter dessa tre år.
 
Förutom att söka till programmet med sina betyg så ska man även genomföra ett antagningsprov som innebär ett hästhanteringsprov, ett dressyrprov och ett hopprov. Antagningsprovet äger rum vecka 21.
 
I vilket fall som helst så ska jag söka, sen får vi se hur det går helt enkelt.
 
 
 
 
 

Julia Högman

Dressyrryttare

RSS 2.0